Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Vörösbor

A vörösbor egészségre kifejtett jótékony hatása ősidők óta ismert, orvosságként is használták, persze csak a megfelelő mennyiségben.

A mértékkel fogyasztott vörösbor kedvező élettani hatása nem az alkoholtartalmából, hanem egyéb alkotórészeiből ered. Majd egy évtizeddel ezelőtt, az új évezred hajnalán igazi szenzációt keltett, mikor egy francia a kastélyában egy bordeaux-i szőlőültetvény közepén vinoterápiás intézményt hozott létre, ahol minden kezelést borral, szőlővel, vagy azokból készült termékekkel végeztek. A borfürdőnek elsősorban a kiváló antioxidáns hatását aknázzák ki. Ugyan nem érzékeljük, de testünket folyamatosan oxidatív károsodás éri, ami az öregedést okozza.

Hatása a testedre

A vörösborban található polifenolos vegyületek olyan kedvező szerkezeti és kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek lehetővé teszik, hogy antioxidánsként viselkedjenek, melyek szerepet játszanak az E-vitamin regenerálásában is, mely az egyik leglényegesebb antioxidáns. Ami a bőr szempontjából elsősorban fontos lehet, az az, hogy a borban található polifenolok erősítik a kollagénrostokat és ezért feszesebbé teszik a bőrt. Antioxidáns hatásuk pedig segít a szabadgyökök közömbösítésében. Magas csersav tartalma miatt seborreás bőrre is jótékony hatással van.

Segít lelki harmóniád megteremtésében

Jó kedvre derít, mosolygóssá varázsol.