Vanita - a kristályszappan

Tisztulás és stabilitás, kívül-belül

A hétre 3 olyan kristályvíz-keveréket választottam, amelyeknek az érzékiségben, a szépségben, a stabilitásban, a testi-lelki megerősítésben, a gondtalanság és a türelem könnyebb elérésében lesz nagy szerepük. Ismerd meg a krizokolla, a malachit, a türkiz, a színes kalcitok, az aventurin és prázem vagy más néven, prázemkvarc titkát.

Érzékiség és szépség: krizokolla, a malachit és türkiz

A három rézásvány keveréke a férfi és a női oldalának szolgálatában áll: erősíti a szépségre és a harmóniára irányuló érzékeket, a befogadóképességet és a rendezettséget. A krizokolla (rézszilikát) segíti a gondoskodást és a „táplálást”, vagyis mások testi-lelki támogatását, a malachit (rézkarbonát) csábossá, érzékivé tesz, fenntartja bennünk a kiváncsiságot és felerősíti a zene iránti érdeklődést, a türkiz (réz-alumínium-foszfát) pedig védelmet ad, szeretettel tölt el és erősíti bennünk az önállóságot. Ez a keverék testileg javítja az agytevékenységet, az érzékelést, a méregtelenítést és a regenerálódást. Erősíti a májat, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású, különösen a menstruációs panaszokat enyhíti.

Stabilitás és erősítés: színes kalcitok

A kalcit jótékony hatással vana  belekre, elsősorban a bélflórára és a béltevékenységre. Ezért a kalcit-kristályvíz segít a bélrenyheségen, a székrekedésen, a hasmenésen és a felfúvódáson, és megakadályozza, hogy a rothadási és erjedési folyamatok megmérgezzék a szervezetet. Kristályvízként a színes kalcitok keveréke bizonyult a leghatékonyabbnak, mert a kövek színének is megvan a maga kiegészítő gyógyhatása: a zöld méregtelenít, a sárga az emésztést serkenti, a kék a folyadékháztartást szabályozza, a vörös a vérellátást javítja, a barna pedig a kiválasztást fokozza. A kitisztult bélrendszer lelkileg is a tisztaság, könnyedség, erő és elevenség érzését kelti. A kalcitkeverék – egyáltalán nem mellékekesen – belső szilárdságot, stabilitást is ad, és minden síkon erőteljes fejlődést tesz lehetővé.

Gondtalanság és türelem: aventurin és prázen/prázemkvarc

A zöld kvarcok kombinációja a szabad önrendelkezést, az önkontrollt, a nyugodt kedélyt és az egyszerű, stresszmentes életet szolgálja. Az aventurin ellazít, pihentet, regenerál és pihentető alvást biztosít. A prázem segít szelíddé, ellazulttá válni, megtalálni az egyensúlyt az uralom és az elengedés között: a keverék tehát jó kedélyűvé és elégedetté tesz. Testileg fájdalom- és lázcsillapító hatású, gyulladásgátló, segít a bőrbetegségeken (beleértve a pikkelysömört is), enyhíti a viszketést, a leégést, a napszúrást, valamint a könnyebb égési sérüléseket. Külsőleg és belsőleg is egyaránt alkalmazható.

Jövő héten 2 olyan keveréket hozok, amelyek felnőtteknél és növésben lévő gyermekeknél jó hatással vannak a csontokra és az ízületekre, sőt még vészhelyzetre is van egy bevethető kristálykeverékem. Addig is, ha szeretnél otthon kristályvizet készíteni, ITT elolvashatod, hogyan kell.

Forrás: Michael Gienger – Joachim Goebel - Kristályvíz

Fotó: Joachin Sanchez