Vanita - a kristályszappan

Nátha, megfázás - Mit üzen így a lelked?

Mostanában arra lettem figyelmes, hogy a boltban az első utam a papír zsebkendőhöz vezet. Ez már szinte ösztönös. Sajnos. Az elmúlt hetekben befészkelte magát hozzánk a nátha, az orrfolyás, a köhögés... És bármennyire szépen kérem, makacsul ragaszkodik hozzánk. Én első sorban a természetes gyógymódokban hiszek és abban, hogy nemcsak ez a nyálkás, hideg idő okolható a megfázásért. A fő ok, a lelki állapotunkra vezethető vissza itt is, mint minden más betegségnél. Összegyűjtöttem Neked a legfontosabb tüneteket, jeleket és a nátha lelki szinten való feldolgozását, hátha kevesebb zsepire és kúrára lesz szükséged, ha véletlenül elkapod.

 

NÁTHA, INFLUENZA

Testi szinten: fej (test fővárosa), fül (hatalom, büszkeség, szexualitás), nyak (bekebelezés, kapcsolat, komunikáció), tüdő (kapcsolat, kommunikáció, szabadság), izomzat (motor, erő).

Tüneti szinten: nemtörődömség és ridegség az élet dolgaival szemben; magunkba zárkózunk, és semmi sem melegíthet, vidíthat fel: „meghűlés; olyan kórokozók (influenzavírusok) okozzák, amelyek a „dráma” megjelenítésére alkalmasak; bezárkózunk, a kifelé vezető érzékszerveink kapuit becsukjuk; visszahúzódunk a mindennapi élet válságaitól: védőfalat építünk papír zsebkendőkből; igazi beteg környezetet alakítunk ki; tartózkodunk az emberektől és a kellemetlen helyzetektől: „ne gyertek túl közel hozzám, náthás vagyok”; túlterhelés, menekülési vágy: „nem akarunk semmit se látni, se hallani, csak bebújni az ágyba, és fejünkre húzni a takarót”; a szociális életről való lemondás: „már nem bírun többet lenyelni” (a megduzzadt mandula erőszakosan blokkolja az átjárót); védekezési magatartás: „ugatni” másokra; összetörtség és rekedtség, mint verekedés vagy ordibálás után; a kommunikáció „korlátoltsága”: orrunk bedugult, torkunk rekedt, a légcső eldugult, vagy blokkolt a lélegzetvétel, így olyan kommunikációt alakítunk ki, amihez már más kórokozók is kellenek (leggyakrabban baktériumok); a védelemért folytatott harc megrázza egész testünket (hidegrázás); tisztulási műveletek testi szinten.

Lelki szinten való feldolgozása: fogadjuk el az élettel szembeni érdektelenséget és a lelkesedés hiányát; zárkózzunk el a külvilág elől, húzzunk határokat, hagyjunk szabad (belső) teret saját magunk számára; önkéntes visszahúzódás a külső tevékenységek elől, ne engedjünk a külső követeléseknek; zárkózzunk el a további befolyások elől, tisztázzuk, hogy már nem vagyunk hajlandók elfogadni, „lenyelni” a jelenlegi helyzetet (eddigi feltételeivel); lélegezzünk fel; védekezzünk határozottan, agresszívan: csapjunk oda az ellenfélnek, még mielőtt a kórokozók csapnának le bennünket; szálljunk szembe a kihívásokkal, adjunk teret a letörtség és a rekedtség számára; mondjunk le az összes eddigi eszmecseréről (kommunikációról); „rázzuk magunkat gatyába, és javítsunk eddigi élethelyzetünkön; éljük ki érzékenységünket (vagyis amikor a hajunk is égnek áll valamitől: „ne érj hozzám”); tisztázzuk a bizonytalan helyzeteket.

Vanita tipp: A teljeskörű harmónia eléréséhez hívd segítségül a KRISTÁLYOS SZAPPANOKAT. Válaszd ki, hozzád melyik illik és élvezd a tenyérnyi luxust! http://www.vanita.hu/csillagjegyed_szerint

 

Forrás: Ruediger Dahlke – A betegség mint szimbólum

Fotó: Pinterest