Vanita - a kristályszappan

Tüntesd el okosan a narancsbőrt!

Hitted volna, hogy a narancsbőrt, vagy más néven cellulitiszt nem csak a túlzott finomított szénhidrát evése és a hanyag életmód okozhatja, hanem a lelked is? Pedig erre a problémára is ugyanaz a „törvény” igaz, mint a a korábbiakban már bemutatottakra. Vagyis, ha nem figyelsz oda arra, mit üzen a lelked, az egy idő uán a testeden fog megmutatkozni. Figyelj a belső hangra és élj egészségesebben!

 

CELLULITISZ

Testi szinten: a bőr a határokat, a kapcsolatokokat, a gyengédséget jelképezi. A bőr alatti zsírszövet pedig a úgynevezett fölösleg, tartalék.

Tüneti szinten: a cellulitisz korunk divattünete – abban az értelemben, hogy egy olyan jelenségről van szó, amely a századforduló környékén még nem számított betegségnek; épp ellenkezőleg, a kor teltkarcsú szépségideáljaihoz tartozott. Korunk karcsú, sudár termetű eszményképéhez azonban nem illik a combon, a fenéken stb. megjelenő zsírszövetfelesleg. A bőr hasonlóvá válik a narancshéjhoz, a nyirokcsomók megnagyobbodnak és ödémák keletkeznek; az alak női jellemvonásai még inkább kihangsúlyozódnak, ami ellen az értintettek mindenre elszántan küzdenek (általában olyan szerekkel, amelyek csak az előállítók számára hajtanak hasznot, hosszan tartó javulás azonban nem várható általuk); a nehézségi erő a kor előrehaladtával egyre jobban érvényesül: az ernyedt kötőszövetekben belső tunyaság ölt testet; összefügg a súlytöbblettel: a fölösleg nem a megfelelő szinten halmozódik fel.

Lelki szinten való feldolgozása: homeopátiás módszerrel: az ősi, szelídebb (női) életformát fogadjuk el, a gyengeség és a lágyság itt nagyobb szerepet kap: ez az öregedés folyamán tovább erősödik. Az ősi női életcél szellemében valósítsuk meg az önátadás feladatát (a kötőszövet-gyengeség és belső eltunyulás helyett). Feldolgozható még a probléma allopatikus módszerrel is: csökkentsük a súlyunkat és mozogjunk, eddzünk, hozzuk formába magunkat; lendüljünk szellemi szinten is mozgásba és aktivizáljuk a rendelkezésre álló lelki energiákat is; az előrehaladó korral törkedjünk teljességre a szellemiek, a bölcsesség és az anyagiak terén is.

Vanita tipp: Próbáld ki a Kávé-fahéj szappanunkat, amellyel hatékonyan tudod átdörzsölni a kényes területeket, és a benne található kristályos víznek köszönhetően erősebb hatást fejthet ki, mint más, hagyományos változatai.

Fotó: orientskin.com