Vanita - a kristályszappan

Ugye napszemüveg mindig van nálad?

Hogy miért kérdezem? Mert a napszemüveg egyrészt mindig megkoronázza a megjelenésünket, másrészt pedig – és ez a legfontosabb érv mellette -, hogy több szempontból is védi a szemünket, nem utolsó sorban pedig még a ráncokat is távol tartja. wink

Tudod, hogy az ultraibolya (UV) sugárzás kárt tehet a szemedben és akár a látásod is romolhat miatta? Ez úgy lehetségs, hogy a szaruhártyád próbálja kivédeni az UV sugarakat, de pl. víz mellett, a visszatükröződés miatti magasabb szint ellen már tehetetlen. Ha napsütésben nem hordasz napszemüveget, arcod az erős fényre ösztönösen reagál a szemeid védelme érdekében. Tudat alatt azonnal hunyorítani kezdesz Te is. A hunyorításnak több fokozata van, de a legkisebb is káros és nyomot hagy. Te talán észre sem veszed, de a bőröd a legapróbb mozgást is megérzi. Tükörből sem látszik, de az izmok megfeszülnek és a bőrödön apró ráncokat képeznek. Ezek az apró ráncok pedig később mély ráncokká alakulnak.

Bárhová indulsz, dobd be a napszemüvegedet is a táskádba, vagy egyből told a homlokodra, hogy azonnal kéznél legyen, ahogy kilépsz a fénybe. Válassz olyat, ami az öltözékedhez is illeszkedik és máris duplán örülhetsz, hogy nálad van. Minde szezonnak megvannka a maga „trendjei”, de én azt mondom, ezekkel ne fogalkozz. Válassz a sítlusodhoz illő darabokat és nagyon figyelj rá, hogy a megvásárolt napszemüveg Uv szűrős legyen és persze kényelmes.

Fontos, hogy a kisgyerekeknél ugyanilyen fontos a napszemüveg, de minimum egy sapka, kislányoknál egy csinos kalap viselete. Édesek, ahogy hunyorognak, de számukra ugyanolyan káros az erős napfény.

Most, hogy tisztáztuk a részleteket, találkozzunk a strandon! cool

Fotó: beautybargainista