Vanita - a kristályszappan

Mik azok a kristályvíz-keverékek?

A kristályok körüli „utazást” most egy hosszabb lélegzetvételű résszel folytatom. Bemutatom Neked, mi mindenre tudod használni a kristályvizet akkor, ha nemcsak egyféle kristályt hívsz hozzá segítségül.

A kristályvizek és a külsőleg viselt gyógykrtistályok hatásában megfigyelhető egy alapvető különbség. Ha egy időben többféle követ helyezünk a testre, a kövekből származó különféle információk gyakran feszültséget okozhatnak bennünk. Ez megnyilvánulhat a közérzet romlásában: ingerlékenyebbé válhatunk, esetleg erősödnek a panaszaink és a tüneteink. A tapasztalat és a gyakorlat szerint háromnál több különböző kristály egyidejű használata már alapjaiban teszi kétségessé a hatékonyságot.

A kristályvizek esetében viszont egészen más a helyzet. Ha többféle követ helyezünk a vízbe, a készítés során egyesülnek a különféle információk: létrejön egy olyan új és közös információ, amely több az alkotóelemek összességénél. Ez a jelenség egyértelműen a víz információtárolási képességével függ össze: a víz nem különálló emlékeket tárol, hanem egyetlen „közös emlékképet”. A külsőleg viselt kövek ellentétes információiból adódó konfliktus tehát a kristályvízben megszűnik. Az egymáshoz illő kőfajták addig különböző információit a víz harmonizálja.

De fontos szem előtt tartani, hogy soha ne készítsünk tetszőlegesen összeválogatott kövekből álló „vad keverékeket”, mert a káoszban és a túlságosan nagy ellentétek között még a víz sem képes egyensúlyt teremteni. A tapasztalat azt mutatja, hogy igazán hatékonyan az „ásványtanilag rokon” kövek kombinálhatóak egymással, tehát például a kvarcok és a szilikátok, vagy a kalcium-, magnézium-, réz-, vagy vastartalmú kövek. Minél több ásványtani hasonlóság van két kő között, annál harmonikusabb kombinációt alkotnak egymással. Ezzel szemben két kő hasonló gyógyhatása egyáltalán nem garancia arra, hogy a kövek jól kombinálhatóak egymással.

Jövő héttől bemutatom Neked szépen, sorban a megbízható keverékeket, addig is, ha szeretnél otthon kristályvizet készíteni, ITT elolvashatod, hogyan kell.

 

Forrás: Michael Gienger – Joachim Goebel - Kristályvíz