Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Mandulaolaj

A mandula a mandulaolaj nagyon értékes összetevője. A keserűmandula emberi fogyasztásra alapvetően nem alkalmas, kisajtolt olaját azonban a kozmetikai ipar, valamint a gyógyszeripar hasznosítja.

Hatása a testedre

100 gramm mandula 570-630 kcal-t, 3,5-7% vizet, 19-30% fehérjét, értékes aminosavakat, 15-16% növényi rostot, 2-4 % szénhidrátot tartalmaz, és igen tetemes, 53-59%-os a zsírtartalma, ami telített és telítetlen zsírsavakból (palmitin-, palmitol-, sztearin-, olaj- és linolsavból) áll. A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás, ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, a kálcium, magnézium említendő, ezen kívül káliumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemei közül tetemes a vas, a mangán és a cink. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri halálozást.

A mandulaolaj kíváló bőrápoló és bőrvédő, a száraz, érzékeny bőrnek kiváló „csodaszer”. Hidratál, visszaadja bőröd rugalmasságát, gyulladáscsökkentő és az öregedést is lassítja. Bármely bőrtípusra alkalmazható, sőt még akkor is bátran használhatod, ha hámlik vagy sérült a bőröd. Segítségül hívhatod, ha szeretnél megszabadulni a terhességi csíkoktól vagy a cellulitisztől. A körömágyba masszírozva megszünteti annak szárazságát, hajad visszanyeri tőle ragyogását és életerejét.

Segít lelki harmóniád megteremtésében

Ha az arcod, a szemkörnyéked, a nyakad, a dekoltázsod, a kezeid és a hajad is megkapja a kellő törődést, és az a Nő néz vissza rád a tükörből, akit szeretsz, attól nemcsak külsőleg fogod majd jobban érzezni magad, hanem lelkileg is.