Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Levendula

A levendulának, ennek a Dél-Franciaországban őshonos mediterrán növénynek az áldásos tulajdonságait már az ókoriak is ismerték, gyakran alkalmazták gyógyításra, fertőtlenítésre és illatosításra. A levendula egyszerre gyógy-, fűszer- és dísznövény.

Hazánkban a pannonhalmi bencés szerzetesek az értékesebb illóolajú francia és a markánsabb aromájú angol változatát honosították meg. Ha levendula, akkor nyár, lila színözön, pompázó mezők, bódító illatok.

Hatása a testedre

Gombaölő és fertőtlenítő hatása révén a bőr áldásos regenerálója. Pattanások, ráncok, pszoriázis és egyéb gyulladások orvossága. Gyógyítja a sebeket, vágást, égést, leégést. Kamillához keverve ekcéma kezelésre alkalmas. Javítja a vérkeringést, ugyanakkor csökkenti a vérnyomást. Segíti az emésztést. Rovarcsípések ellen is hatásos. Szúnyog- és molyriasztásra is használják.

Segít lelki harmóniád megteremtésében

A levendula gyógyító, valamint egyszerre nyugtató és élénkítő hatása lévén lelki bajok orvosolására kiválóan alkalmas. A levendula nyugtatólag hat az idegekre, ellenszer migrén, idegesség, depresszió, ideges feszültség és érzelmi stressz esetén. Segít az elalvásban, ezért gyakran ajánlják álmatlanság ellen. Hatásos fájdalomcsillapító izomfájdalmak, izomláz, reuma, ficam, hátfájás és lumbágó esetén. A rendszeres levendulaolajos masszázs enyhíti az ízületi fájdalmakat.

FONTOS! Állapotos nők és szoptató anyák kerüljék a levendulaolaj használatát.