Vanita - a kristályszappan

Ha lázad a láz

Senki sem szereti, ha gyengének, levertnek érzi magát. Gondolom veled is többször előfordult már életed során, hogy egy vírus levert a lábadról és lázasan feküdtél otthon. Azonban a láznak és a lázgörcsnek is van lelki háttere, amire éppúgy, mint más megbetegedésnél, érdemes odafigyelni. Hiszen Te is tudod, hogyha nem figyelsz oda arra, mit üzen a lelked, az egy idő után a testeden fog megmutatkozni. Figyelj a belső hangra és élj egészségesebben!

 

LÁZ

Testi szinten: az egész szervezetet érinti

Tüneti szinten: a tudat helyett testi szinten „égni és lobogni” (a szenvedély tüze); a (had)testnek általános mozgósításra adni parancsot az idegen betolakodók (baktériumok, vírusok) inváziója ellen; generált konfliktus, amely az egész szervezetre kiterjed; a láz minden egyes fokával duplájára nő a harci készség (az anyagcsere megfelelő növekedése). A megoldás ellen hadakozni; lázas várakozásban, feszültségben égni; ahelyett hogy „főne a fejünk” mérgünkben, inkább belső tűzben égünk; (bosszantó) problémákat elégetni; az egészséges védekezőképesség jele; súlyosabb tünet a lázra való alkalmatlanság; a gyermekkori magas láz (a megfelelő gyermekbetegségekkel összefüggésben) a kezdetben még jelen lévő konfliktuskészségre mutat rá testi szinten (lelki szinten: dackorszak, dühkitörések, kalandvágy, merészség és gyermeki kiváncsiság).

Lelki szinten való feldolgozása: nyíltan vitába szállni a szellemi konfliktusokkal; tudati szinten edzeni a harci készséget (verbális talpraesttség, éles nyelv, hathatós érvek, ütőképesség, stb.); a lelkesedés tüzét szítani; lázban égve szeretni, dolgozni és cselekedni.

 

LÁZGÖRCS (elsősorban gyermekeknél)

Testi szinten: a vázizomzatot érinti (motor, erő).

Tüneti szinten: begörcsölni az idegen invázió elleni általános mozgósításban; túl harciasan küzeni egy cél érdekében; a lázas, megfesztített várakozás közepette elveszíteni a dolgokra való rálátást; szemellenzősen harcolni az életért.

Lelki szinten való feldolgozása: a döntésért (krízisért) folytatott harcban minden erőt mozgósítani; feszült harci készenlétben közelíteni meg a dolgokat; visszaszorítani az intellektust és minden erőt harcba vetni.

 

Fotó: springdaleclinic.com