Vanita - a kristályszappan

Krónikus betegségek – Mit üzen így a lelked?

Szerencsére sem én, sem a családom tagjai nem szendvednek krónikus betegségtől, de a baráti társaságunkban többen is vannak, akik viszont igen. És mind arra panaszkodnak, hogy ők mindent megtesznek a gyógyulás érdekében: mindent úgy csinálnak, ahogy az orvos előírja, beveszik, amit be kell, stb. Igen, tudom, hogy nehéz lehet egy ilyen problémával együtt élni, de ha az ember tényleg mindent megpróbált már, akkor hol lehet a hiba? Miért jön vissza állandóan ugyanaz a betegség? Ha magadra ismersz, a következőt tanácsolom. Ülj le egy kicsit és gondold végig, mik azok a dolgok az életedben, amik zavarnak, feszülté tesznek. Vannak-e olyan múltbéli sérelmeid, amiket még nem sikerült lezárnod? Meg fogsz lepődni, hogy nem lesz üres a lista. Ha pedig valami rákerül, próbáld meg megoldani, és a betegséged is jó eséllyel „odébb áll” majd.

 

KRÓNIKUS BETEGSÉGEK

Testi szinten: az egész szervezet érintetté vállhat.

Tüneti szinten: visszafogott, gúzsba kötött energia, nem tisztázott helyzetek; állandó konfliktus, patthelyzet: se igazi háború, se igazi béke (gyulladás); hamis, „langyos” kompromisszumok; hidegháború; gyávaság; félelem tetteink következményeitől és a felelősségtől; félelem a döntéstől: hiányzik a bátorságunk, erőnk a döntéshozatalhoz: stagnálás, állóháború; félelem a döntéshozatal következményeként létrejövő áldozatoktól; folyton visszautasítjuk a tanulást; gyakori időskori jelenség, amikor a saját árnyak sokáig feldolgozhatatlaok maradnak: reménytelenség (a gyógyulást illetően, ami gyakran megkeseredettséggel, egészen extrém esetekben gonoszsággal, gyűlölködéssel, az élet gyűlöletével párosul, s ezek mind az árnyoldal energiáinak feldolgozatlan, zavaró jelenlétére utalnak).

Lelki szinten való feldolgozása: az energia megőrzése és elraktározása a szó átvitt értelmében: megtanulni gazdálkodni saját energiáinkkal; tűzben égni, kitartani, végigülni valamit a zen (zen buddhista ülőgyakorlatok) értelmében; konszenzusra törekedni: megtalálni azt az arany középutat, amely mindkét fél számára elfogadható; letérni az élet túlságosan bejáratot, illetve vakvágányairól; megtanulni kibírni, elviselni a nehézségeket; kerülni a megszokott reakciókat, mivel azok a konfliktusok örökké tartó konzerválásához vezetnek; merni megtenni az első lépést a szokások ördigi köréből kifelé vezető úton; elviselni a helyzet szűkösségét, amíg az eléri saját csúcspontját; az ellenpólus bevonásával, amelyet később fel kell oldalni: döntéshozatal (kivonni a kardot a hüvelyéből); a potenciális energiákat kinetikussá változtatni, és fordítva (a megrekedt, zátonyra futott élethelyzeteket mozgásba hozni, a túlságosan hektikus problémánál nyugalomról gondoskodni): játék az energiával; a felelősség vállalása; megtalálni a válaszokat; kifejleszteni magunkban az együttérzés képességét, mivel a másik oldalnak is igaza van; a pangó élethelyzetek felfedezése, valamint azok megfelelő, energikus módszerrel történő felélesztése.

Vanita tipp: A teljeskörű harmónia eléréséhez hívd segítségül a KRISTÁLYOS SZAPPANOKAT. Válaszd ki, hozzád melyik illik és élvezd a tenyérnyi luxust! http://www.vanita.hu/csillagjegyed_szerint

 

Forrás: Ruediger Dahlke – A betegség mint szimbólum

Fotó: Pinterest