Vanita - a kristályszappan

A kristályvíz-fürdők titka

A héten a végéhez értem a kristályvíz-keverék sorozatnak. De ne szomorkodj, a jövőben is lesz még sok kristályos bejegyzés a blogon, hiszen a kristály a mi „éltető elemünk”. Most azonban szeretném Neked bemutatni, milyen kristályokból lehet és érdemes kristályvíz-fürdőt készíteni, és melyik kőnek, mi a hatása?

Lazító fürdő: aventurin, magnezit, prázem, szerpentin, türkiz.

Stresszoldó fürdő: krizokolla, dumortierit, füstkvarc, fekete turmalin (sörl).

Felderítő fürdő: borostyán, narancsszínű kalcit, citrin, napkő, aranytopáz.

Vitalizáló fürdő: epidot, vörös gránát, heliotrop, karneol, mookait, zoisit.

Bőrtápláló fürdő: achát, ametiszt, hegyikristály, dumortierit, fluorit, rózsakvarc.

Tisztító fürdő: amazonit, kék kalcedon, krizopráz, kabambajáspis, mohaachát, nefrit, óceánachát (óceánjáspis), smaragd.

Érzéki fürdő: tűzopál, vörös gránát, rodokrozit, rózsakvarc, thulit, vörös turmalin (ruebllit).

A felsorolt kristálycsoportok nem konkrét keverékek, hanem intuitív kombinációkhoz a teljesség igénye nélkül kínált választék. Egy-egy fürdőhöz nem kell valamennyi követ felhasználni, a saját érzéseidre hagyatkozva választhatsz közülük. A drágakő-fürdőhöz általában elég legfeljebb háromféle kő. Azt választd, amelyik számodra a legmegfelelőbb.

A köveket ne közvetlenül a fürdővízbe tedd: először készíts belőlük kristályvizet – a kristályvíz elkészítési módját ITT találod -, mert így sokkal jobban kifejtik a hatásukat, és a kövek nem károsodnak. Ezt főleg akkor kell szem előtt tartani, ha a fürdővízhez illóolajokat és más adalékokat is használsz, ugyanis bizonyos köveknek árt a melegvíz és a benne oldott fürdősó vagy olaj. Kristályvízzel és egyéb adalékokkal azonban csodálatos élménnyé tehető a fürdés.

Forrás: Michael Gienger – Joachim Goebel - Kristályvíz

Fotó: top10bathwell