Vanita - a kristályszappan

Kristály szeminárium - 1. rész: Alapos alapok

Te tudod, hogy mi a különbség a kristályvíz és az ásványvíz között? Még nem? Most elárulom Neked, és így azt is megérted majd, mi is a mi “küldetésünk”. A középpontban természetesen most is Te, Mi, Nők állunk. 

kristályvizek előállítása során (mint, amellyel a Vanita szappanok is készülnek) a kőzetekbe vagy drágakövekbe zárt információ átkerül a vízbe. Az így informált vizek (külsőleg vagy belsőleg alkalmazva) a kövekhez hasonló hatást fejtenek ki az emberi szervezetre. A lényeg itt  - természetesen – kizárólag a kőből származó információ, nem pedig a valamilyen módon vízbe került, kioldódott anyag! A homeopátiás orvosságokhoz és a Bach-virágesszenciához hasonlóan a kristályvizek is az információs orvoslás gyógyszerei. Közös jellemzőjük, hogy hatékonyságuk nem az anyagukban, hanem csak és kizárólag az általuk hordozott információban rejlik.

Ásványvízről akkor beszélünk, ha a víz sok oldott ásványi anyagot tartalmaz. A víznek ez a fajtája is lehet gyógyszer, de az ásványvizek egészségmegőrző, gyógyító hatását illetően megoszlik a szakemberek véleménye. Vizsgálataik során az elsődleges szempont mindig a vízben oldott anyagok minősége és mennyisége, valamint biokémiai hatékonysága.

A kristályvizek előállításakor ezzel szemben egyáltalán nem kerül a vízbe oldott anyag, vagy csal elenyésző mennyiség. A víz tehát anyagát tekintve – ideális esetben – nem változik meg, valamiféle különbség mégis érzékelhető. Az íze lágyabb, frissebb – mindig attól függően, hogy milyen vizet, milyen kővel energetizáltunk. A kristályvizekben még a csíraképződés is lassabb, ezek tehát hosszabb ideig megőrzik a frisseségüket. Egy németországi tanulmány minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a fedetlen tartályba töltött, kvarckristályokkal energetizált víz hetekig csíramentes marad.

Használd külsőleg!

Mi, ennek a „csodának” a külsőleg való alkalmazásába szerettünk bele. Így ugyanis a kristályvizek néha hasznosabbak, mint a kövek, hiszen amíg előfordulhat, hogy egy kristály nehezen helyezhető el egy testfelületen, addig a kristályvíz ecsetelésre, borogatásra vagy akár fürdőként is könnyedén alkalmazható. A Vanita szappanok pedig egytől-egyik kristályos vízzel készültek!

  • Például az ametisztvizet bőrápolónak és arcvíznek használhatod.
  • Az aventurinnal és prázemmel energetizált víz kiválóan enyhíti a napfény okozta legégést és a könnyebb égési sérüléseket.
  • Rodonittal vagy Mookaittal kitűnő sebgyógyító szer készíthető, amit szórófejes flakonból lehet óvatosan a nyílt sebre fecskendezni. Ilyenkor magát a követ nem is tudnánk közvetlenül a sebre helyezni.

Vanita tipp: Kristályvizet keverhetünk a fürdővízhez is – az elkészítési módot megtalálod a Titkos összetevőinknél, a kristályos víznél. A kristályvíz s más fürdőszerek használatával csodálatos, felszabadító élménnyé teheted a fürdést.

Forrás: Michael Gienger – Joachim Goebel - Kristályvíz