Vanita - a kristályszappan

Korpás haj, szemölcsök... Így is üzenhet a lelked!

Hihetetlenül hangzik, de igaz! Ha lelkileg nem vagyunk rendben, az egy idő után fizikailag, vagyis a testünkön is megmutatkozik. Lehet az egy betegség, vagy csak bőrszárazság, de állandó idegeskedés is. Állj meg egy percre és gondold végig, mi lehet mindennek a kiváltó oka. A megoldás sokszor ott van a szemünk előtt, csak nem akarjuk észrevenni. A korpásodás és a szemölcs megjelenése is visszavezethető a lélek problémájára. Figyelj a belső hangra és élj egészségesebben!

 

KORPÁSODÁS

Testi szinten: a fejbőr, a bőr a határokat, a kapcsolatokat jelképezi. A fej a test fővárosa.

Tüneti szinten: hámlás, bőrünk „ledobja magát” , „ majd kibújunk a bőrünkből”” kereket akarunk oldani”.

Lelki szinten való feldolgozása: szabaduljunk meg önként régi burkainktól, a hámlás váljon megújulássá. Bújjunk ki a „ régi” bőrünkből és járjunk új ruhában.

 

SZEMÖLCS

Testi szinten: a bőr a határokat, a kapcsolatokokat, a gyengédséget, az érintést jelképezi.

Tüneti szinten: bensőnkből fakadó (csúnya) kinövések, üzenet az árnyék világából, szembesítés sötét oldalainkkal, „makulátlanságukra „mért támadás, a gyerekkor mágikus gyökereinek emléke.

Lelki szinten való feldolgozása: kérdezzük meg magunktól, miért zavarnak és miben akadályoznak bennünket szemölcseink, vizsgáljuk meg, hogy mit próbáltunk meg elrejteni, amikor a szemölcs kialakult. Keressük meg, melyik reflexzónához tartozik, és pontosan hol helyezkedi el, mely témákhoz kapcsolódik? Kutassuk fel a múltunkban gyökerező, mágikus erőket, tüntessük el varázslatos módon szemölcseinket. Belső nyugalommal közelítsünk önmagunkhoz és a világhoz, tereljük figyelmünket a külvilágról belső világunk felé.

 

Fotó: babble.com