Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Körömvirág

A körömvirág az egyik a legsokoldalúbban felhasználható növény, sebet gyógyít, hidratál és fertőtlenít.  Aranyszínű narancsos-vörös színű virága nyár elejétől késő őszig nyílik.  Látszólag mindig virágzik, latin nevét (calendale) is innen kapta. Az év során minden hónap első napján virágban áll. Esőjósnak nevezték a régiek, mert esőt jelentett, ha reggel 7 óra után is zárva maradtak szirmai.


Hatása a testedre

A virága elősegíti a sebek gyógyulását, nyutatja a bőrt, csökkenti a gyulladást, és immunerősítő hatású. Nehezen gyógyuló sebek, mint például enyhébb égési, vágott vagy forrázott sebek, hegesedések, csípések, ekcéma, bőrviszketés, pattanások, napégés gyógyítására alkalmas orvosság. Esetenként a bőrrák kezelésében is ajánlják. A flavonoid tartalma végett oxidatív hatással rendelkezik. A zsírsavai bőrápoló és puhító hatásúak.

Segít lelki harmóniád megteremtésében

A körömvirágnak minden részét, így a virágát, szárát, levelét is gyűjtik teához, kenőcs készítéshez, tinktúrához. A körömvirágot, mint a Naphoz tartozó gyógynövényt a déli napsütésben érdemes gyűjteni, amikor a legmagasabban jár a Nap, olyankor legnagyobb a Fény és mert akkor a legnagyobb a gyógyhatása. Akár ősszel is frissen szedhető a kertekben. A legtöbb füveskönyv megemlíti a körömvirág szívre gyakorolt pozitív hatását, ami mentálisan és fizikailag egyaránt értendő, azaz erősíti és vigasztalja a szívet, amikor lázban ég.