Vanita - a kristályszappan

Kókusz olaj újraértelmezve

Mindig mondtam, hogy a legnagyobb pazarlás a kókuszolajat főzésre használni! Persze ezt csak viccből mondom, de tényleg többet használom másra, mint főzésre. A fürdőszobában kettesben maradok vele, és…

De nézzük inkább a „száraz” tényeket:

Ha kókuszolajat használsz, három legyet ütsz egy csapásra. Nemcsak belülről táplál, hanem bőröd, hajad szépségéről is gondoskodik. Számos kozmetikai termék alapanyaga.

Használhatod hajpakolásként. Hajmosás előtt fésüld ki a hajad és kenj rá az olajból, mint egy pakolást. Tekerd be fóliába, majd törölközőbe. Hagyd rajta fél órát. Én ennyi idő alatt takarítom ki a fürdőszobát… De Te kellemesebben is töltheted az időt...

És ez még nem minden. A kókuszolaj hatékony fogfehérítő is egyben. Elpusztítja a vírusokat, kórokozókat, megakadályozza a gyulladások kialakulását.
A fogápolásban bármivel felveszi a versenyt. Használatával nemcsak fogszuvasodást előzheted meg, de a kókuszolaj fenntartja a száj higiéniáját is. Antibakteriális tulajdonságát laurinsav tartalmának köszönheti. Egyszerű, de hatékony fogkrémet keverhetsz ki otthon: szódabikarbónát keverj krém állagúvá kókuszolaj segítségével, majd ezzel moss fogat rendszeresen. Kisebb tégelyben hosszabb ideig is tárolhatod, és nem kell minden nap újra elkészíteni.

És a kókuszolaj akkor is hatásos, ha Wellness-hétvégére érkezvén észreveszed, hogy otthon hagytad a testápolódat…