Vanita - a kristályszappan

Köhögés, krákogás – Mit üzen így a lelked?

Az utóbbi időben a kisebbik gyermekem sokat köhögött, ami őt is és az egész családot is megviselte. Ha Te is átélted már azt az érzést, amikor szeretnél segíteni, de bárhogy is akarod, nem tudsz, akkor tudod, miről beszélek. Részben ezért is választottam a hétre a köhögést, mint problémát. Hiszek benne, hogy ha sikerül többet beszéltetnem a kisfiam, bíztatva, hogy mondja el, ha nyomja a kis lelkét valami, azzal a köhögést is megszüntethetem. Ehhez azonban az ő segítsége is kell. De jó, ha tudod, hogy a köhögés, mint bármilyen más betegség, vagy tünet, elsősorban lelki szintre vezethető vissza. Mert, ha lelkileg redben vagy, a tested is boldog.

 

KÖHÖGÉS

Testi szinten: tüdő (kapcsolat, kommunikáció, szabadság)

Tüneti szinten: a felgyülemlett, ki nem fejezett agresszió hirtelen testileg tör elő; csúnya, hangos, spasztikus köhögés, agresszív köhögési rohamok, „sortűz”: a köhögés távol tartja az embereket; agresszív védekezés; „ugatni” a másikra; szamárköhögés: súlyos teher alatt görnyedni, jajveszékelni, fulladozni; köhentés, torokköszörülés: mondani akarunk valamit, de nem merjük őszintén kimondani.

Lelki szinten való feldolgozása: tanuljunk meg hangot adni saját véleményünknek; vegyük tudomásul, hogy valami agresszív teher nyomasztja a lelkünket; tudatosan vezessük le agressziónkat: vitázzunk, veszekedjünk, kiáltsuk ki az egész világnak, ami a lelkünket nyomja; szálljunk bátran vitába; inkább vitatkozzunk, minthogy lenyeljük a dühünket; emelt fővel, bátran járjuk utunkat, és oldjuk meg problémáinkat abban a szent pillanatban, amikor azok felmerülnek, semmit se halogassunk.

 

KRÁKOGÁSI INGER, TOROKKÖSZÖRÜLÉSI KÉNYSZER

Testi szinten: gégefő (kifejezés), hang (hangulat)

Tüneti szinten: bejelenteni valamit, ami aztán nem érkezik meg; elakad a hangunk (lélegzetünk), pedig szívesen mondanánk mi is végre valamit; nem jutunk szóhoz; figyelmet kérünk, keressük a szavakat; bejelentjük a kritikát, anélkül, hogy valóban el is mondanánk.

Lelki szinten való feldolgozása: bevallani az ego problémáját: azt hiszi az ember, hogy mondani szeretne valamit, de nem meri megtenni – leginkább attól tart, hogy nem tudja jól (megfelelően) kifejezni magát; meghallgatni önmagunkat, figyelmet és tiszteletet tanúsítani saját magunk, illetve szavaink iránt; nyílt, építő kritikát mondani.

Vanita tipp: A teljeskörű harmónia eléréséhez hívd segítségül a KRISTÁLYOS SZAPPANOKAT. Válaszd ki, hozzád melyik illik és élvezd a tenyérnyi luxust! http://www.vanita.hu/csillagjegyed_szerint

 

Forrás: Ruediger Dahlke – A betegség mint szimbólum

Fotó: Pinterest