Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Kecsketej

Az antik kultúrákban a tej a halhatatlanság jelképe volt. Ez érthető, hiszen az emberi szervezet számára szükséges tápanyagokat tartalmaz külsőleg és belsőleg. Egyedi összetevői éltetik a szöveteket, energiával töltik fel a testet, ragyogóvá varázsolják a bőrt és a hajat. Kleopátra is kecsketejben fürdött.

Hatása a testedre

Nem csak a szervezet belső működését befolyásolja jótékonyan, hanem a benne található Q10 koenzim és 70 különböző telítetlen zsírsav a bőr kiegyensúlyozott működésében is nagy szerepet játszik.

Elektrolit tartalma miatt gyulladáscsökkentő, ezért kitűnően alkalmas külsőleges használata során a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére. A kecsketej nem csak magas ásványi anyag tartalma miatt nevezhető csodaszernek, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatókkal, így a belőlük készített szappanok a mindennapi használat során sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatásuk miatt a kecsketejes szappanok visszaállítják a bőr természetes PH értékét. Alacsony olvadáspontja pedig lehetővé teszi, hogy 37 Celsius fokon képes felszívódni a bőr felsőbb rétegeibe.
A kecsketej egy természetes forrása az alfára-hydroxi savnak (AHA), ami finom peeling segítségével hámlasztja a bőr felső, fáradt rétegét és elősegíti a friss bőr képzését.