Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Kalcedon

A kalcedon segít elhatárolódni a lelki megterhelésektől, nyugtat, ellazít, fokozza a terhelhetőséget. Úgy tartják róla, hogy aki nyelvével megérinti a követ, azt az ékesszólás képességével ruházza fel.

Hatása a testedre

Hasznos az anyagcsere működés szabályozásánál is és jó hatással van a mirigyekre. A belső elválasztású mirigyekre és az anyagcserére gyakorolt hatása miatt cukorbetegeknek is ajánlott a használata, szabályozza a vércunykorszintet. Csillapítja az éhséget, gátolja a tápanyagfelvételt, szabályozza a testfolyadékokat és segíti a méregtelenítési folyamatot. Diéta során érdemes többféle kővel együtt használni.

Segít lelki harmóniád megteremtésében

Nem csupán az agressziót építi le, hanem megkönnyíti a mások agressziójával való elbánást is, sőt tudatosítja bennünk saját, gyakran elfojtott agressziónkat. Harmonizálja és megnyugtatja az indulatokat is. Segít a lelki traumák feldolgozásában, visszaadja önbizalmunkat és az elevenség érzését. Szabályozza a testfolyadékokat és segíti a szervezet méregkiválasztását. A kalcedont ősidők óta a szónokok köveként tartják számon. Évezredek óta használják marokkőként a gyengeség, búskomorság és elégedetlenség elleni talizmánként. A torok területén jelentkező blokádokat felszámoló hatása miatt manapság népszerű kő olyan gyermekeknél, akik az iskolában nem merik kifejezni magukat, szóbeli szereplésnél leblokkolnak. A kalcedon a nyelvi kifejezést eleven erővel, gyengédséggel és harmóniával gazdagítja, segít a nyelvi nehézségek áthidalásában is.  

A kalcedon lágy, halványkék fénye megnyugtatja és felderíti a kedélyt, hatására könnyebben vesszük az élet akadályait, kevésbé leszünk ingerlékenyek és érzékenyek, stressz oldó hatása rendkívüli.  Elsősorban a nagy megpróbáltatások idején segít ezért általában azoknak ajánljuk akik könnyen idegessé válnak és elvesztik önuralmukat. Higgadtságot, megértést, nyitottságot és békés lendületet biztosít. Megnyugtató hatásával utat nyit belső inspirációnkhoz és képessé tesz arra, hogy a kapott információkat nyugodt és magabiztos módon fejezzük ki. Ez a gyönyörű halványkék kő jó hatással van a pajzsmirigyre, nyugtatja és kiegyensúlyozza az agyat, csökkenti az ingerlékenységet. Használatával felszínre hozhatja a belső ösztönzéseket, serkenti a beszéd és írás útján az önkifejezést.