Vanita - a kristályszappan

Ízületi gyulladás - Mit üzen így a lelked?

Előfordult már veled, hogy ízületi gyulladás keserítette meg a mindennapjaidat? Ha igen, olvasd el ezt a blogbejegyzést, hogy legközelebb ki tudd védeni ezt a kellemetlenséget. Az ízületi gyulladásra is, mint minden más egészségügyi problémára igaz, hogy lelki eredetű. Tudd meg, mik a tünetei, és hogy kezelheted, illetve hogyan előzheted meg a kialakulását. Ha a skorpió jegyében születtél, rád különösen érvényesek a leírtak.

 

ÍZÜLETI GYULLADÁS

Testi szinten: ízület (mozgékonyság, önkifejezés), izomzat (motor, erő)

Tüneti szinten: berozsdásodott, blokkolt ízületek (elhasználódott az ízületi nedv, amely a motorolaj megfelelője: megrekedt helyzet, amely hasonló ahhoz, mint amikor a dugattyú beragad a motorban (aki nem mozog, berozsdásodik: az ízületeknek valóban mozgásra van szükségük ahhoz, hogy jó állapotban maradhassanak, és éppígy belső mozgásra is szükség van ahhoz, hogy a dolgok olajozottan működjenek az életben); azok a dolgok, problémák, amelyeket korábban már túléltünk (salak, reumacsomók) megakadályozzák a további fejlődést és annak lehetőségét, hogy (belső) életünket a kezünkbe vegyük; „homok kerül a gépezetbe”: a szegényes belső mozgás következtében artikulációs képességünk zátonyra fut; a reggeli merevség, amelynek célja, hogy külső nyugalomra kényszerítsen, arra a merev hozzáállásra utal, amelyet az előttünk lévő nappal és az élettel szemben kialakítottunk; tudatunkban megakadályozzuk az agressziót, ezért agresszív támadásokat indítunk az ízületeink ellen; az autoagresszió, fájdalom gyulladásként megreked az ízületekben: nem tudunk kiállni saját agresszivitásunk mellett; az izmokban blokkolt az aktivitás: nyugalomkényszer, amely azt célozza, hogy véget vessünk a belső merevség, makacsság túlzott akitvitással való kompenzálásának; bűntudat, „”jó szándékú zsarnokság”, a betegség megjelenése olyankor, amikor az ellenséges impulzusokat nem tudjuk áldozattal és szolgálattal kompenzálni; megemésztetlen problémák felhalmozódása.

Lelki szinten való feldolgozása: bátrabban, nyíltabban élni; harcolni saját mozgékonyságunkért és önkifejezésünkért; felismerni az önmagunk ellen fordított életenergiákat, és szellemi-lelki területre irányítani azokat; elfogadni a ránk kényszerített nyugalmat, és belső harcaink megvívására használni; áthelyezni a súlypontot a külső aktivitásró a belsőre; felismerni és megfigyelni a mások életére irányuló, harcias támadásokat (gyakran a reumával is visszaélnek hasonló célból), megtanulni átlátni az „áldozathozatalra” való beteges hajlamot; az altruizmus őszinte megkérdőjelezése ; elkezdeni feldolgozni a megemésztetlen problémákat, amelyek a (reumás) gócokban nyilvánulnak meg; tudatos böjtölés a gócok feloldásáért és a kötőszövetek megtisztításáért a felhalmozódott lerakódásoktól.

Vanita tipp: A teljeskörű harmónia eléréséhez hívd segítségül a KRISTÁLYOS SZAPPANOKAT. Válaszd ki, hozzád melyik illik és élvezd a tenyérnyi luxust! http://www.vanita.hu/csillagjegyed_szerint

Forrás: Ruediger Dahlke – A betegség mint szimbólum

Fotó: oxigenmag.com