Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Holdkő

A mágikus hatású erőkristály indiai neve azt jelenti, a Hold fénye. Őseinknél csodatevőnek számított, mert úgy vélték, színét aszerint változtatja, hogy a Hold milyen negyedben van. Biztonságot ad, oldja a félelmeket, harmóniát sugároz és nyugtatja a felhevült érzelmeket. 

Hatása a testedre

Szabályozza a hormonháztartást, elősegíti a petefészek ösztrogén- és tesztoszterontermelését. Befolyásolja a menstruációs ciklust, kitűnő a menstruációt megelőző feszültségek enyhítésénél. A változókorú nők is bizalommal fordulhatnak hozzá. Fokozza a termékenységet, a szülés után serkenti a tej termelését. A mirigyrendszert összehangolja, hat a nyirokmirigyre, pajzsmirigyre, tobozmirigyre, agyalapi mirigyre, pajzsmirigyre, csecsemőmirigyre és a hasnyálmirigyre. Ösztönzi az anyagcsere folyamatokat és javítja a nyirokkeringést, éppen ezért csökkenti a végtagok ödémáit. Hatással van a csontritkulásra, segít a bőr, haj, szemproblémáknál, emésztőrendszeri elváltozásoknál (főleg a hasnyálmirigy és máj betegségeinél).  

Segít lelki harmóniád megteremtésében

Biztonságot ad, oldja a félelmeket, harmóniát sugároz és megnyugtatja a felhevült érzelmeket. Megnyitja a tudatunkat és érzőbbé tesz. Holdkórosság esetén is használhatjuk. Ha újhold vagy telihold alatt álmatlan, izgatott vagy, és gyakori vizelési ingered van, akkor tegyél a párnád alá egy holdkövet. Nagyon jó kő a meditációkhoz és természetesen támogatja a harmóniát is.

Még több érdekesség a Holdkőről

Nálunk csak a 18. század vége felé vált népszerűvé, de a görögöknél és a rómaiaknál már előtte is igen fontos szerepet játszott, erőkristályként szolgált. A mágusok is gyógyító kristályként tisztelték. Az indián kultúrákban a Nagy Istennő köveként tartották számon. Az arab családok például békét és gyermekáldást várnak tőle. Egyes népek a bőséges terméshozam reményében, holdkövet akasztottak a gyümölcsfák ágaira. Indiában a holdkő, szent drágakőként tisztelt, mellyel a templomokat díszítették, és szorosan kapcsolódik érzelmi életükhöz. A tojás alakúra csiszolt holdkövet Síva jelképének tartják.