Vanita - a kristályszappan

Hajhullás – Mit üzen így a lelked?

Ősszel nemcsak a bőrünk érzi meg a rosszabb időt, hanem a hajunk is. Ilyenkor nemcsak szárazabb a tapintása, töredezettebb a vége, de jobban is hullik, mint általában. Hogy egészséges kereteken belül tudd tartani hajkoronád állapotát, jó, ha a hajkondícionálókon és egyéb hajápolókon kívül lelkileg is megpróbálsz egyensúlyba kerülni magaddal. Ha ugyanis a hajhullás nem szűnik meg rövid időn belül, valószínű, hogy valamilyen lelki dolog van a háttérben, ami kiválthatja ezt a tünetet. Segítek egy kicsit, figyelj csak!

 

HAJHULLÁS

 

Testi szinten: a haj a szabadságot, vitalitást jelképezi

Tüneti szinten: vedlés; fizetni a múltért: „kihull a haj tőle”; áldozatot hozni; túl kevés a friss hajtás; az „oroszlánsörény” elvesztése: a hatalom és a befolyás elvesztése; védtelennek, meztelennek és kiszolgáltatottnak érezzük magunkat; menekülés a csecsemőkorba, amikor még nem volt hajunk: „csupasz, mint a baba popsija”; megritkult hajdísz; tudatalattink őserdeje megritkult; katonáknál: jelképesen megfosztották őket a szabadságuktól és a hatalmuktól, és egy idegen uralomnak kell engedelmeskedniük; apácáknál és apátoknál: önkéntesen alárendelték magukat egy magasabb hatalomnak, feladják saját szabadságukat és büszkeségüket; a naivitás jele.

Lelki szinten való feldolgozása: a régi szabályok megkérdőjelezése, engedjük el a régi és idejétmúlt dolgokat, csináljunk helyet az újnak; vegyünk búcsút bizonyos gondolkodási mintáktól; fizessük vissza régi tartozásainkat (saját magunknak is); kérdés: „Mivel tartozom (magamnak)?”; lássuk be, hogy nem történik semmi új az életünkben, hogy ez így nem megy tovább, kérdőjelezzük meg lelki fejlődésünket; áldozzuk fel önként időközben akadállyá vált szabadságunkat; ismerjük el, fogadjuk el szabadságunk elvesztését; ismerjük fel az önbüntetést, és tegyünk eleget a belülről jövő elvárásainknak, ahelyett hogy (a hajhullás által) „leüljük a büntetést”; kopaszság: saját gyerekességünk magasabb szintre hozása; a tudatalatti őserdejében világosságot és öntudatosságot teremteni.

 

Vanita tipp: A teljeskörű harmónia eléréséhez hívd segítségül a KRISTÁLYOS SZAPPANOKAT. Válaszd ki, hozzád melyik illik és élvezd a tenyérnyi luxust! http://www.vanita.hu/csillagjegyed_szerint

 

Forrás: Ruediger Dahlke – A betegség mint szimbólum

Fotó: Pinterest