Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Gránátalma

A gránátalma évezredek óta a termékenység és az örök ifjúság szimbóluma. Keleten a halhatatlanságot, az Ótestamentumban az élet teljességét jelképezi. Hagyomány az arab országokban, hogy a frissházasokat gránátalmamaggal dobálják meg, ami a párnak örök szerelmet és termékenységet biztosít. Sok kultúrában évezredek óta értékelték különleges ízét és az egészségre gyakorolt pozitív hatását. Míg az elmúlt évtizedekben a gránátalma kissé feledésbe merült, ma népszerűbb, mint valaha.

És hogy miért? Mint minden gyümölcs, a gránátalma is sok vitamin, nyomelem és ásványi anyag forrása. Különösen gazdag C- és E-vitaminban, valamint káliumban. A gránátalmát éretten kell leszüretelni. Így nincs kényszerérése. A kozmetikai ipar is behódolt a gránátalmának. A benne lévő antioxidánsok miatt különösen az érett és száraz bőrre alkalmazzák. És tudtad, hogy a gránátalma afrodiziákum is?

Hatása a testedre

A gránátalma fantasztikusan megszépíti a bőrödet, mely napokon belül érezteti hatását, nőhet a bőr rugalmassága, csökkenhetnek a ráncok. Jótékony antioxidáns, ezen felül hidratáló és bőrfiatalító, bőrfeszesítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Az ylang-ylang olajjal együtt antiszeptikus, gyulladást csökkentő hatású, mely egyebek mellett a faggyúmirigyek működését is szabályozza. Illata pedig elképesztően finom.