Vanita - a kristályszappan

Fogcsikorgatás – Mit üzen így a lelked?

Gyerekkoromban anyukám sokszor mondta, hogy álmomban csikorgatom a fogaimat. Érdekes, mert a lányom egy időben, úgyanúgy csinálta, mint én. Aztán ez elmúlt. Nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget a dolognak, de ha akkor tudtam volna, amit ma, még azt a néhány hónapot sem kellett volna ”elszenvednie” a környezetünknek, a fogainkról már nem is beszélve. A fogcsikorgatás is lelki dolgokra vezethető vissza. Ha téged, vagy valamely családtagodat érint ez a probléma, olvass tovább, hasznos tanácsokat kaphatsz.

 

FOGCSIKORGATÁS

Testi szinten: fogak (agresszió, életerő)

Tüneti szinten: a mindennapi igénybevételt, a túlfeszített tempó következtében kialakult feszültséget napról napra éjszakai fogcsikorgató orgiákkal vezetjük le (”összetört állapot”): tehetetlen agresszió; be nem vallott vágyak rohannak meg és „roppantanak össze”; saját fegyvereinket hatástalanítjuk (a fogak a támadás eszközei); „összeszorítjuk a fogunkat”, nehezen vergődünk át az adott helyzeten, átmeneti szükségállapotot vészelünk át.

Lelki szinten való feldolgozása: tudatosítsuk tulajdon agressziónkat, és béküljünk meg velük; tanuljunk meg védekezni: mutassuk meg fogainkat, vágjunk határozottan a dolgok közepébe, csapjunk oda, ha szükséges; a fegyvereinkben rejlő veszélyeket ismerjük fel, és a megismerés által vegyük élét; engedjük, hogy használat közben elkopjanak; akadályozzuk meg, hogy a nehézségek eluralkodjanak felettünk, küzdjünk létünkért; szorítsuk össze tudatosan a fogunkat, a csalódásokat és a kudarcélményeket viseljük méltóan.

Vanita tipp: A teljeskörű harmónia eléréséhez hívd segítségül a KRISTÁLYOS SZAPPANOKAT. Válaszd ki, hozzád melyik illik és élvezd a tenyérnyi luxust! http://www.vanita.hu/csillagjegyed_szerint

Forrás: Ruediger Dahlke – A betegség mint szimbólum