Vanita - a kristályszappan

Feszesít, ránctalanít, antioxidáns...

Feszesít, ránctalanít, antioxidáns és még olcsó is. Mi az? a SÜTŐTÖK

- A sütőtök színe élénk narancssárga, hiszen nagy a karotinoidtartalma, többek között a béta-karotin, amely rákmegelőző tulajdonságú és véd a szívbetegségektől és a szemproblémáktól.
- A béta-karotin óv a nap káros és öregítő hatásaitól.

- A sütőtökben rengeteg C-vitamin van, amely erősíti az immunrendszert, és megőrzi a bőr szépségét.
- A sütőtökben található A-vitamin nemcsak ráncok ellen hatékony antioxidáns hatása révén, de rendben tartja a bőr faggyúháztartását is. Ha tehát felnőtt korodra is pattanásos a bőröd, a retinol segíthet.
Egyrészt krém formájában, másrészt belülről. Konzultálj bőrgyógyásszal, hogy milyen mennyiségben javasolja a vitamint. Ne feledkezz meg arról, hogy zsírban oldódó vitaminról van szó, érdemes tehát a kúrát kiegészíteni, és omega-3 és -6 zsírsavakat is fogyasztani.


Hogyan hasznosítsd?


A sütőtökből általában nem készítenek pakolást, mert megszínezheti a bőrt. Belsőleg azonban annál hatásosabb, így aztán ősszel és télen nem érdemes a zöldségesnél hagyni. A béta-karotinnak nem árt a főzés vagy a sütés, ám a B-vitaminok, ha vízben főzöd, kioldódnak a sütőtökből. A legegyszerűbb tehát, ha feldarabolod és megsütöd, igazi csemege a még meleg, édes sütőtök. Akár fogyókúrás vacsora is lehet belőle.

(Fotó: bien)