Vanita - a kristályszappan

Betegségeink lelki okai

Eleged van abból, hogy visszatérnek a (bőr)betegségeid? Akkor ne csak a tested, hanem a lelked is gyógyítsd. Az emberi test a lélek térképe. Mondd meg, mi fáj! Eláruljuk, milyen lelki ügy van a háttérben.

Minden betegség lelki eredetű. A betegség a lélek jelzése, egy intő jel, ami arra utal, hogy a lelkedben megszűnt a harmónia. Ezt ugyan mindannyian tudjuk, és érezzük még a fizikai tünet megjelenése előtt, csak nem fordítunk rá kellő figyelmet. A megjelenő tünetek felszíni kezelése nem a végleges megoldás, valódi eredményt csak akkor érhetsz el, ha feltárod a betegség kialakulásában szereplő lelki okokat, és megoldod őket. Mert a betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni és elfogadni. Amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, ennél fogva a természetes gyógyulási folyamat beinduljon. Így juthatsz el a teljes gyógyuláshoz. Ha ismered az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataid erejével, szokásaid megváltoztatásával ismét helyreállíthatod az egészséghez szükséges egyensúlyt.

Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, hogy az egészség nem csupán fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki, szellemi egységként, “egészként”, harmonikusan működünk. A hármas egység csúcsán gondolatvilágunk áll, amelyből szokásaink alakulnak ki, amelyek irányító központtá válnak és hatással vannak az érzelmeinkre.

  • Ha például azt gondolod, hogy mindenáron meg kell felelned másoknak, a társadalmi elvárásoknak, akkor nem a szíved szerint cselekszel. Szabadság helyett rabságnak élsz meg mindent, végül elhatalmasodik rajtad a szorongás és a gyűlölet.
  • Ha például nem a szíved szerint élsz, és gyakran hajt a gyűlölet, akkor előbb-utóbb szívproblémákra számíthatsz. 
  • Vagy például aki mérgét, gyűlöletét nem tudja kiadni magából, azaz lenyeli a mérgét, egy bizonyos idő után gyomorpanaszokat észlel, de számolhat nyálkahártya-gyulladással vagy gyomorfekéllyel is.

A betegségtünetek figyelmeztetnek  arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell. A betegség nem ellenség, hanem az egészség útjának iránytűje lesz, amely a javunkat szolgálja. Egy tanító, aki segít, ha készek vagyunk tanulni. Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki és főleg, ha még segítünk is neki. Így minden gyógyulás kulcsa a saját tudatunkban van. Ez nem kötelező, csak ajánlott, fakultatív. Lehet éveken át szenvedni, vagy szembe nézni azzal, amivel valószínűleg egyáltalán nem kellemes. Kényelmesebb és egyszerűbb csak a tüneteket kezelni gyógyszerekkel vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó ok nem fog megszűnni, és később újra beköszönt az életünkbe.

Az egészség igazi útja az önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben, ami magával hozza a test harmóniáját is. Dominóként működik mind oda, mind vissza. Mindent le tud rombolni a diszharmónia és mindent helyre tud hozni, aminek az eredménye a teljes harmónia. Ez borzasztóan sablonosnak, és igen egyszerűnek tűnhet, de szerintem a legnehezebb a dolog. Ha megbetegszünk, érdemes a tüneteket alaposan megvizsgálni, és elgondolkodni azon, hogy vajon az orvosi segítség mellett mit tehetünk mi magunk saját gyógyulásunkért. De ha a környezetedben mindenki influenzás, és te is köhögni kezdesz, nem kell azonnal megijedned, hogy rosszul csinálsz valamit.

Ha azonban sorozatosan visszatérő, vagy előzmény nélküli betegségekről van szó, érdemes elgondolkodni azon, nincs-e némi igazság abban, hogy lelki okai lehetnek. Ha másért nem is, kíváncsiságból azért érdemes elolvasni, hogy az adott szervnek vagy testrésznek mi a szimbolikus jelentése, és az ott jelentkező fájdalmak, problémák mire utalhatnak. Csak meg kell tanulnunk olvasni ezekből a jelekből és többet ér, mint egy kincses térkép.

Új sorozatunkban szeretnénk bemutatni Neked a legjellemzőbb bőrproblémákat, hogy segítsünk ezeket mielőbb megoldani. Mit szólsz, velünk tartasz?