Vanita - a kristályszappan

Bárányhímlő, fényérzékenység: üzen a lelked

Ismét két bőrt érintő betegségről rántom le a leplet a héten. Elárulom, hogy a testi tüneteken kívül, ha egy kicsit mélyebbre ásunk, milyen lelki kiváltó okai lehetnek a bárányhimlőnek és a fényérzékenységnek. Nem győzőm elégszer hangsúlyozni, figyelnünk kell a testünk, lelkünk jelzéseit, mert soha, de soha nem csalnak meg minket.

BÁRÁNYHIMLŐ

Testi szinten: a bőr a határokat, kapcsolatok, gyengédséget jelképezi.

Tüneti szinten: az általánosan jellemző tünetek száma kevés, a viszkető kiütések fokról fokra, rohamokban jelennek meg, majd a bőr felszínén található papulák kiemelkednek, és hólyagok, pustulák képződnek, amelyek végül varasodnak. Amennyiben a hólyagok nem fertőződnek tovább (a védekezés elfojtására irányuló kortizon kezelés esetén áll fenn ennek a veszélye) gyógyuláskor az esetek többségében sebhelyek se maradnak.

Lelki szinten való feldolgozása: engedjük meg, hogy az élet új impulzusai viszkessenek és felcsigázzanak, határainkat bátran és határozottan lépjük át, új fejlődési irányvonalakat kezeljünk agresszíven és segítsük a fejlődést minden erőnkkel.

 

FÉNYÉRZÉKENYSÉG

Testi szinten: a bőr a határokat, a kapcsolatokat, az érintést és a gyengédséget jelképezi.

Tüneti szinten: ragyogó napsütésre, vagy magaslati napfényre irritációval és hólyagképződéssel reagálunk. A fényt a valóság fényes oldalát a férfias pólust (önkéntelenül) veszélyesnek érzékeljük, és a saját határ – kapcsolódási területeinken küzdünk vele. A láz és betegség érzet jelentése lehet: általános mozgósítás a fény és szimbólumai ellen. Félelem saját belső fényünktől. Hajlamosak vagyunk a legrosszabbat feltételezni önmagunkról. Saját árnyékunk védekezik a fény szimbólumai ellen.

Lelki szinten való feldolgozása: kritikusan feldolgozni fényes oldalunkat, szembesülni belső ragyogásunkkal és megállapítani, hogy valóban „ minden arany-e ami fénylik”. Kibékülni lelkünk mindkét oldalával. Az árnyék elfogadása lehetővé teszi, hogy jobban el tudjuk viselni a fényt.

 

Fotó: Pinterest