Vanita - a kristályszappan

Mit jelent az anyajegy és a pigmentfolt?

Sokan nem szeretik, hogy sok anyajegy van a testükön vagy eltakarnák az arcukon feltűnő pigmentfoltot, de ha tisztában vagy azzal, mit is üzen általuk a tested, könnyebben elfogadod őket és tehetsz azért, hogy lelki, tüneti és testi szinten is harmóniába kerülj önmagaddal. A héten elárulom, mi az összefüggés a pigmentfoltok, az anyagjegyek és a lelkiállapotod között.

 

ANYAJEGY

Testi szinten: a bőr a határokat, kapcsolatok és a gyengédséget jelképezi.

Tüneti szinten: az anyától (ősöktől) kapott jel, ismertetőjegy, kitüntetés. Emlékeztető a származásunkra és a magunkkal hozott feladatra. „ Káinbélyeg”, stigma, megkülönböztetettség, megbélyegzettség. Megbélyegzett gyerek, pl. Gorbacsov homlokán az anyajeggyel.

Lelki szinten való feldolgozása: viseljük méltóságteljesen a jelet, tegyünk eleget megjelöltségünknek. Fogadjuk el és oldjuk meg magunkkal a hozott feladatainkat.

 

PIGMENTFOLTOK (chloasma, melasma)

Testi szinten: a bőr a határokat, a kapcsolatokat, az érintést és a gyengédséget jelképezi.

Tüneti szinten: a terhesség alatt vagy hormonkezelés következtében fellépő bőrfoltok, - mely kitüntetés jel, a nőiség stigmája -, „nem érezzük jól magunkat a női szerepben” jelentéssel bírnak.

Lelki szinten való feldolgozása: meg kell tanulnunk elismerni és elfogadni személyiségünk sötét oldalait, a kitüntetést, ahelyett hogy „megjelölve” éreznénk magunkat. Meg kell tanulnunk a terhességet, a termékenységet, illetve magát a nőiességet kitüntetésként elismerni.

 

Fotó: vincentpetersphotography.com