Vanita - a kristályszappan

Alultápláltság – Mit üzen így a lelked?

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy minden nő elégedetlen az alakjával, a testsúlyával. Azonban a többségben azok vannak, akik fogyni szeretnének. Igen ám, de egy diéta, pláne, ha drasztikusan vonunk meg általa nélkülözhetetlen tápanyagokat a szervezetünktől, könnyen rosszul is elsülhet. A folyamatos súlyveszteség, a „szebb” tükörkép, olyan lökést adhat az embernek, hogy még és még többet akarjon ebből a jó érzésből. Sokszor az sem számít, milyen áron. A vége pedig egy eltorzult önkép lesz, amin már csak orvosi segítséggel lehet változtatni. És itt is, mint minden betegségnél a kiváltó okot első körben a lelkünkben kell keresni.

 

ALULTÁPLÁLTSÁG

Testi szinten: gyomor (érzelem, befogadóképesség), testalkat (a személyiség kifejeződése, megmutatkozása).

Tüneti szinten: vágyódás a nem anyagi dolgok iránt; hadilábon állunk az élvezetekkel: semmit sem engedélyezünk magunknak, illetve mindent azonnal felszámolunk (elégetünk); tudattalan sóvárgás; nem merünk teljességgel kerek egészek és egészségesek lenni; nem öltünk zsírpárnákat magunnkra; tudattalanul aszketikus ideálokat követünk; elvékonyodunk, elpárolgunk; túl könnyűnek találtatunk; nem tulajdonítunk magunknak fontosságot, jelentőséget.

Lelki szinten való feldolgozása: 1. homeopátiás módszerrel: hódítsuk meg a szellemi világot, a súlytalanságot, hogy majd ismét bizalmunkba fogadhassuk az anyagi világot is (étketések, súlyerő stb.); találjunk élvezetet a kevésben („a kevesebb több”); 2. allopátiás módszerrel: közelítsünk tudatosan az élvezetek felé; engedjük tudattalan vágyainkat, hogy tudatosuljanak, és tartsunk ki mellettük, ismerjük meg és fogadjuk el titkos, lelki mélységeinkben megbúvó testalkatunkat; tartsunk gyakori, rövid (2-4 nap) böjti időszakot, hogy elérjük súlyunkat, és lelkileg is növekedhessünk; bízzunk súlyunkban és önmagunkban, higgyük el, hogy képesek vagyunk élvezni az életet.

Fontos, hogy szem előtt tartsuk, az alultápláltság előcsarnoka az anorexiának, és csak egy hajszál választja el őket egymástól. Éppen ezért, ha van olyan ember az ismerettségi körödben, aki hajlamos túlzásba vinni a diétát vagy túlságosan nagy hangsúlyt fektet a külső megjelenésére, figyelj oda rá jobban...

Vanita tipp: A teljeskörű harmónia eléréséhez hívd segítségül a KRISTÁLYOS SZAPPANOKAT. Válaszd ki, hozzád melyik illik és élvezd a tenyérnyi luxust! http://www.vanita.hu/csillagjegyed_szerint

 

Forrás: Ruediger Dahlke – A betegség mint szimbólum

Fotó: Pinterest