Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Ametiszt

Az ametiszt egy barátságkő, szerelmi szerencsét kölcsönöz. A régiek nagy becsben tartották, amulettnek hordták, azt tartották róla, hogy hordozóját megvédi a mérgektől. A józanság, értelem, tiszta gondolatok köve.


Hatása a testedre

Sokféle fájdalom fajtára hatékonyan használható. Hatásos bőrproblémákra, bőrbetegségnél, ízületi gyulladásnál, allergiáknál, kullancscsípésnél, ekcémánál, pikkelysömörnél, herpesznél, de akné, farkasvakság, vérszegénység, alvászavarok, zavarodottság, hisztéria, migrének, iszákosság ellen is jó. Nagy segítségünkre lehet égési sérülésnél. Csillapíthatja a fölösleges savat a gyomorban és rovarcsípés ellen is szolgál. Segít nemi betegségek esetén. Feloldja a menstruációs- és gyomorgörcsöket, pozitívan befolyásolja a termékenységet. Terhességi időszak alatt stabilizálja a testalkatot. Pozitívan hat a hormonháztartásra. Alvászavaroknál, amikor túl sok gondolat kavarog a fejedben, tanácsos egy ametiszt kristályt a kezedbe venni és a párnád alá tenni. Immunrendszer erősítő hatása van, szabályozza a bélflórát. Jótékony hatású a különféle sérülésekre, horzsolásokra.

Segít lelki harmóniád megteremtésében

Az ametisztet barátságkőnek is nevezik. Segít a szerelemben, hogy minél szerencsésebben alakuljon a kapcsolatod. Tisztaságot, bölcsességet, szelídséget kölcsönöz és még a tanulásban is segít. Viselőjét megerősíti hitében és hagyja igazságosabban ítélkezni, cselekedni. Segít elűzni a félelmet és a haragot. Enyhíti a szorongást és vágyódást. Segít a gyász feldolgozásában. Az ametiszt kristály erősíti a koncentrációt, az akaratot és támogatja az intuíciót. Nyugalmat hoz és gondoskodik a pihentető alvásról. Szenvedélybetegségek legjobb ellenszere lehet!

Fontos: Fénynek és nagyobb hő hatásának kitenni nem szabad. Az ametiszt ékszert nem lehet napozáskor vagy szoláriumban viselni. A hirtelen hőmérsékletváltozás is káros lehet.