Vanita - a kristályszappan

Aki ismeri bőrünk titkait

Nagyné Ácsmán Tímea - a Vanita szappanok tanácsadója

"Tapasztalataimat ez idáig az egészségügyben szereztem. Pályafutásomat gyermekápolóként kezdtem egy szülészeti osztályon. A főiskola után védőnőként dolgoztam több, mint 9 évig. Ezzel párhuzamosan - 5 évvel ezelőtt - kezdtem tevékenykedni egy kertvárosi uszodában, ahol babaúszást oktatok és 3 éves kortól úszásoktatást is. Ezen idő alatt számos bőrproblémával találkoztam, mind várandósok mind kisgyermekek esetében.Nemrégiben ismerkedtem meg a Vanita szappanokkal és kezdtem kipróbálni nagy megelégedéssel. Munkám és eddigi életem folyamán is mindig a megelőzést tartottam szem előtt, figyeljünk magunkra, mert ha nem tesszük a testünk egy idő után bosszút áll."

Általános információ bőrünkről

Bőrünk számos szerepet tölt be szervezetünk működésében. Védelmi szerepet nyújt kórokozókkal, sérülésekkel szemben. Szerepe van a hőszabályozásban, érzékelésben.
 Alapvetően savas ph-jú, kivételt képez a hónalj, nemi szervek környéke ahol az illatmirigyek lúgos váladéka miatt a savi köpeny megszakad és lehetővé teszi kórokozók elszaporodását. Ezen a területen a túlzott szappanozás nem ajánlott. 

Várandósság alatti változások

A várandosság minden nő életének mérföldköve és természetes igénye, hogy ebben az állapotban is ápolt legyen és jól érezze magát a „bőrében”. Ehhez nyújtanak segítséget a Vanita krémszappanok. Már az első hetekben jelentkező változások között tapasztalhatóak a bőr minőségi változásai is.
Sok esetben a kialakult vérbőségnek köszönhetően bőrünk rózsássá, teltebbé, feszesebbé válik. Vannak azonban olyanok, akik nem ilyen szerencsések és a hormonhatások miatt számos kellemetlenséggel kell megküzdeniük. Gondoljunk csak arra, hogy sok kismama küzd már az első hetektől émelygéssel, hányingerrel és már a legenyhébb illatok, szagok is irritálhatnak. Ilyen esetekben legjobb az illatanyag mentes vagy közömbös szappanok használata, mint a natur shea szappanA babvárás hónapjaiban bőrünk érzékenyebbé válhat, száraz viszkető lehet és rosszul reagál olyan kozmetikumokra, amelyeket évek óta gond nélkül használtunk.
Érdemes ilyenkor kipróbálni a
bőrnyugtató körömvirág vagy shea szappanokat, vagy akár a levendula szappan is bőrnyugtató hatású. Hasonlóan okozhat rossz közérzetet a faggyúmirigyek fokozott termelődése. Mitesszerek, pattanások jelenhetnek meg az arcon, dekoltázson egyaránt. Jótékonynak ígérkezik a kókusztej szappan természetes bőrradírral, vagy a kávés szappan, amiben az őrölt kávénak köszönhetjük a bőrradírozó hatását. A viszkető bőr a harmadik trimeszter kellemetlen tünete (pruritis gravidarum), melynek kiváltó oka az epeutak eltömődése. Ilyenkor a lotionok helyett célszerű az olajos szappanok használata. A hangulati labilitás sokszor kísérő tünet, amikor minden ok nélkül hullámzik a kismamák kedélyállapota. Ilyenkor egy személyiségünkhöz illő, megfelelően kiválasztott kristályos szappannal kényeztethetjük testünket, lelkünket egyaránt. A jó hír, hogy minden változás átmeneti és szülés után elmúlik. A kisbaba megszületése újabb kérdéseket vet fel , milyen készítményeket használjunk az ápoláshoz a piacon található rengeteg termék közül. Talán nem kell nagyon magyarázni, hogy minden ami természetes, semleges 100%-ban tiszta, alkalmas.

Néhány hasznos tanács

Szoptatás előtt érdemes a mellbimbó környékét semleges, illatmentes szappannal lemosni.(Kiszárítani nem ajánlott!) Minden életkorban adódnak helyzetek amikor kiélvezhetjük a 100%-ban természetes szappanok jótékony hatását pl: pelenka kiütés, alvási nehézség, uszoda után, rovarcsípések estén vagy horzsolások kapcsán.

Bátran próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!