Vanita - a kristályszappan

Ajakherpesz - Mit üzen így a lelked?

Senki nem örül neki, ha egy seb elcsúfítja az ajkát. De sajnos a herpesz nem válogat. Ilyenkor ég, viszket a száj, ami mint minden más betegség, valójában lelki eredetű. Olvasd el, mi válthatja ki a herpeszt, hátha egy kis odafigyeléssel kiküszöbölheted, hogy a jövőben újabb alakuljon ki az ajkadon. Remélem, ezzel a kis összegzéssel tudok Neked segíteni.

 

AJAKHERPESZ

Testi szinten: száj (befogadás, kifejezés, nagykorúság), ajak (érzékiség)

Tüneti szinten: konfliktusok az érzékiség körül: az ajak felduzzad a túláradó érzékiségtől (be nem vallott vágy); undorérzet, védekezés a csók és az intimintás ellen: a potenciális partner elijesztése, távol tartása; ambivalens üzenet: „ nézd, hogy duzzad az ajkam, de nehogy hozzám érj”; a saját hátsó gondolatainktól való undor; a kimondhatatlan kódoltan jelenik meg az ajkunkon: herpesz hólyag ahelyett hogy „hólyagosra beszélnénk a szánkat”; a termékenységtől, a szexualitástól való félelem: valami, amitől irtózunk, ki akar törni; a tisztátalan gondolatok, miután szavakban nem tudnak, fizikailag jelennek meg (ajkunkon); az eltorzulás mögé rejtőzünk; fertőzéstől való félelem: bűnhődés a tisztátlannak érzett gondolatok miatt; lázban égni, stresszelni (habzik a szája); a védekezőerő hiánya: nem tudjuk megvédeni saját magunkat; „nem teszünk lakatot a szánkra”: szemtelen, kihívó dolgokat mondunk; a ki nem fejezett düh vagy undor felhólyagosítja az ajkat.

Lelki szinten való feldolgozása: a belsőnkben rejlő, félelmetes dolgokat hagyni fokozatosan előtörni; tudatosítsuk árnyoldalunkat; ismerjük meg sötét vágyainkat; tiszteljük érzékiségünket, ahelyett, hogy eltorzítanánk; mondjuk ki a kimondhatatlan dolgokat, „tépjük le a lakatot a szánkról”: beszéljünk a kényes témákról, nyugodtan tegyük vicc tárgyáváazokat; ne nyomjuk el tisztátalan vágyainkat; inkább testileg, mint lelkileg védekezzünk, vagyis hagyjuk lelki téren előtörni mindazt, ami kikívánkozik, de testi szinten ne engedjünk a herpeszvírusnak.

Vanita tipp: A teljeskörű harmónia eléréséhez hívd segítségül a KRISTÁLYOS SZAPPANOKAT. Válaszd ki, hozzád melyik illik és élvezd a tenyérnyi luxust! http://www.vanita.hu/csillagjegyed_szerint

 

Forrás: Ruediger Dahlke – A betegség mint szimbólum

Fotó: Pinterest