Vanita - a kristályszappan

Csillagjegyed szerint

Lelki problémád szerint

Bőrproblémád szerint

Acai bogyó

Az amazóniai bennszülöttek az “élet fájaként” tisztelték az acai bogyót, a belőle készült italnak varázserőt tulajdonítottak teljesítményfokozó hatása végett. Az acai bogyó bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, rendkívül jó baktériumölő, gyulladáscsökkentő és a legjobb antioxidáns.

Az acai bogyó az Amazonas őserdeiben termő pálma gyümölcse. Tökéletes gyümölcsnek azért nevezik, mert tízszer több antioxidánst tartalmaz, mint a szőlő, ezért a világ egyik legtöbb tápértékkel bíró gyümölcse. Összességében pedig számos olyan tápanyagot tartalmaz, amit a hagyományos étrend nem, úgy mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek.


Hatása a testedre

A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételében az acai bogyó a legjobb antioxidáns. Az antioxidánsok megkötik a szervezet normális működése során keletkező oxidánsokat, azaz a szabad gyököket, melyek ha felszaporodnak, elősegíthetik a öregedést a sejtek vagy a DNS rongálódását. A szabadgyök negatív hatását oxidatív stressznek nevezzük, s az ilyenkor bekövetkező sejtsérülés betegség kialakuláshoz vezethet, (mint pl. az öregedés előre haladtával a fejlett társadalmakban az időskori látásromlás).

Az acai bogyó olyan egyedi aminósav kombinációt tartalmaz, amely szinte tökéletes az egészséget tekintve. Az aminósavak segítik az izmok regenerációját, fejlődését, szükségesek az állóképességhez és az izmok ellátásához.