Vanita - a kristályszappan

A teljes harmónia titka, 5 apró kristály

A hétre az úgynevezett 5 elem kevérékét hoztam el Neked. Ez a keverék ötféle kvarcból áll, és minden összetevője a hagyományos kínai orvoslás szerinti öt elem valamelyikét jelképezi. 

Az öt elem keveréke: óceánachát, rózsakvarc, fakövület, ametiszt és kalcedon

A kínai orvoslás az egészséget a változásra való képességként értelmezi: ennek alapján az egészség az a képesség, amellyel a megváltozott helyzetekre reagálunk. Beteg csak az lesz, aki nem képes változni – teljes mozdulatlanság állapota pedig maga a halál. Az élet összes változása, akár apró, akár nagy, öt fázisra bontható: a fa-állapotra (a változás kezdete), a tűz-állapotra (kiterjeszkedés), a föld-állapotra (egyensúly), a fém-állapotra (összehúzódás) és a víz-állapotra (a változás befejezése). A változás akkor harmonikus, ha egyetlen szakasza sen szenved zavart. Ezért az öt elem keverékét úgy válogattuk össze, hogy egyrészt megszüntethessék az öt változási állapot zavarait, másrészt egymással is harmonizáljanak. A leghatékonyabbnak az alábbi keverék bizonyult:

  • Fa-állapot: óceánachát, amely a remény, a megújulás, a felépülés és a regeneráció köve.
  • Tűz-állapot: rózsakvarc, avagy a szeretet, a szívélyesség, az életöröm, az érzékiség és  anemiség köve.
  • Föld-állapot: fakövület, azaz a kiegyensúlyozottság, a változtatható stabilitás és a szilárd meggyökerezés köve.
  • Fém-állapot: ametiszt, a lelki béke és a meditáció, az éberség és a tudatosság köve.
  • Víz-állapot: kék kalcedon, a lelki és szellemi mozgékonyság és a szakadatlanul áramló életerő köve.

Ez a keverék segít megőrizni a vitalitást és az egészséget, egyensúlyt teremt a cselekvés és a tétlenség között, és képessé tesz az élethez való helyes viszony kialakítására. Gyakorlatilag minden élethelyzetben jó szolgálatot tehet. Az ízlelésünkre hagyatkozva segítségével még diagnózis is felállítható, ugyanis a változás valamennyi állapotának megvan a maga jellegzetes íze, amely a keverék fogyazstásakor tévedhetetlenül megmutatja, hogy az adott pillanatban, melyik elemre van leginkább szükségünk:

  • ha fára, akkor a vizet savanyúnak érezzük
  • ha tűzre, akkor a vizet keserűnek érezzük
  • ha földre, akkor a vizet édesnek érezzük
  • ha fémre, akkor a vizet erősnek vagy fémes ízűnek érezzük
  • ha vízre, akkor a vizet (enyhén) sósnak érezzük

Ezzel a hatással mi sem számoltunk előre, meglepetésszerűen jelentkezett a keverékkel tett első kísérletek során. Mivel az érzetek pontosan megfelelnek a hagyományos kínai orvoslás által leírtaknak, illetve a pácienseken megfigyelt tüneteknek, az eredmény egyértelműen igazolja, hogy a keverék magában foglalja, egyensúlyba hozza mind az öt elemet.

Jövő héten, amely egyben a kristályvíz-keverék sorozat utolsó része is lesz egyben, a kristályvíz-fürdők titkába avatlak be. Addig is, ha szeretnél otthon kristályvizet készíteni, ITT elolvashatod, hogyan kell.

Forrás: Michael Gienger – Joachim Goebel - Kristályvíz

Fotó: chatelaine